Wat moet je doen voordat je vader wordt?

Er zijn veel situaties in het leven die zich kunnen voordoen. Van sommige word je heel gelukkig, van sommige raak je een beetje in paniek. Het kan ook zijn dat een bepaalde situatie een beetje van beide met zich meebrengt. Het vader worden is hier meestal een van. Het is namelijk zo dat je je verheugd op het krijgen van een eigen minimensje. Een versie van jezelf die je samen met je vrouw op de wereld hebt gezet. Dat is iets moois en bijzonders, het komt voort uit jullie lichamen. Daarnaast is het zo dat het enige spanning met zich mee brengt. Het is iets nieuws en een hele verantwoordelijkheid. Je weet misschien niet wat je te wachten staat en dit maakt je een beetje zenuwachtig. Dat is logisch, maar niet nodig. Dus, vaders in spé; lees verder om je goed voor te bereiden!

Test

Een test? Wat voor test dan? Nou, een vaderschapstest. Misschien vind je het wat overdreven, maar dat is het niets. Als je reden hebt om te twijfelen over je vaderschap is dit alleen maar handig, zo niet; dan kan het geen kwaad. Neem het zekere voor het onzekere en kom erachter of je wel echt de vader bent. Zo kun je meteen weten of het het geval is, zonder hier veel moeite voor te doen. Een monster afnemen van je slijm is meestal al ruim voldoende. 

Financiën

Je gunt je kinderen het allerbeste en dat is niet verwonderlijk. Je wil zorgen voor een veilige en mooie omgeving voor ze; dat geldt dan natuurlijk ook zo economisch gezien. Als je je financiën nog niet op orde hebt, heb je wat werk te doen. Bij voorkeur doe je dit ruim voordat de baby wordt geboren. Mocht dit niet lukken, stel dan een strikt plan op waar jij en je partner jullie aan houden. Sparen, investeren en besparen; allemaal voor de toekomst van jullie en de baby. Ook moet je er rekening houden met het feit dat nadat er een kindje is geboren, iemand minder zal moeten gaan werken. Dit kan zelfs zo zijn voor een langere periode. Je kunt je kind natuurlijk naar de oppas brengen, opa’s en oma’s inschakelen en naar de opvang sturen maar dit kan niet altijd. Je zult daarom, wat betreft een van jullie carrières, concessies moeten doen. 

Author: Agaat