Waar moet je op letten als je draagtassen gaat aanschaffen?

Als je een eigen winkel hebt en dus producten verkoopt, dan weet je hoe belangrijk het is om draagtassen aan je klanten te geven zodat zij de producten mee naar huis kunnen nemen. Indien jij geen draagtassen in je winkel hebt, dan is de kans aanwezig dat zij de gekochte producten onderweg naar huis laten vallen en dat kan vervelende gevolgen hebben voor jouw winkel. Zo kan een klant een negatieve review achterlaten waardoor andere klanten jouw winkel niet gaan bezoeken. Dit kan enorm veel schade toebrengen aan het bedrijf en dat allemaal doordat jij geen draagtas aan een klant kon geven. Schaf daarom altijd draagtassen aan, maar waar moet je precies op letten? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Kwaliteit is prioriteit 

Het maakt niet uit wat voor draagtas je kiest, het is en blijft belangrijk dat de draagtas stevig is. Je wilt namelijk niet dat de tassen onderweg naar huis scheuren want dat kan je nog steeds een negatieve recensie opleveren. Helaas is het erg moeilijk om draagtassen van kwaliteit te herkennen aan het uiterlijk en daarom is het verstandig om alleen draagtassen aan te schaffen bij een groothandel. Bij een groothandel die gespecialiseerd is in het verkopen en/of produceren van verpakkingen, ben je namelijk verzekerd van de beste kwaliteit. 

 

Kies milieubewust 

Helaas worden er in Nederland nog erg veel plastieken draagtassen gebruikt en dat is natuurlijk erg zonde. Deze plastieken draagtassen belanden maar al te vaak in de natuur en het is algemeen bekend dat deze dan tienduizenden jaren blijven liggen. Om dit te voorkomen is het enorm belangrijk dat jij een milieubewuste keuze maakt. Kies daarom bij voorkeur voor kartonnen of papieren draagtassen die gerecycled kunnen worden of gemaakt zijn van gerecycled karton of papier.

 

Bedrukking van een draagtas 

Het is erg verstandig om draagtassen of lp hoezen altijd te laten bedrukken zodat er reclame gemaakt wordt voor jouw winkel. Dit kan soms erg lastig zijn als je een milieubewuste keuze wilt maken, want inkt is slecht voor het milieu, zou je denken. Toch zijn er verschillende soorten inkt ontwikkeld die niet schadelijk zijn voor de natuur. Je kan dus zeker je kartonnen of papieren draagtassen laten bedrukken met deze inkt. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat daar een ander prijskaartje aan zit dan aan een tas zonder bedrukking. Dit is niet gek aangezien er ook kosten gemaakt worden door het bedrijf dat de tassen allemaal moet gaan bedrukken. 

Author: Agaat