Jouw albums verdienen de beste lp hoezen

Met de komst van digitale muziek neemt niemand meer de moeite om z'n favoriete muziek op een cd op te slaan. Voorgaande geldt ook meer voor de jonge generatie, want de iets oudere generatie kent de waarde van vinylplaten en weet dat een grammofoon leuker speelt. Vinylplaten zijn echter nooit echt verdwenen. In feite is de vraag ernaar nu groter dan ooit, daarom verdienen ze een goede opslagruimte. Hieronder staan twee opslagopties beschreven voor jouw platencollectie.

Maak gebruik van LP hoezen

Het is vanzelfsprekend dat de platen in goede hoezen moeten. De lp hoezen zijn gemaakt van plastic, karton en papier en in diverse formaten. Je kunt er een aantal platen in plaatsen, afhankelijk van het model dat je koopt. Met zo een hoes weet je dat de platen geen krasjes en vlekjes zullen krijgen. Het leuke van de lp hoezen is dat ze zeer leuke kaften hebben. Wanneer je de plaat in één van de lp hoezen plaatst zou je denken dat het in de originele hoes is.

Bewaar ze in papieren draagtassen

Nadat de vinyl platen in de handige lp hoezen geplaatst zijn heb je een goede opslagplek nodig. De leukste platen kunnen in het rek dat in de woonkamer staat, dichtbij de platenspeler. Maar de extra platen die niet zo vaak beluisterd worden kunnen opgeslagen worden in papieren draagtassen. Indien je van plan bent jouw platenspeler te vervoeren van de ene plek naar de andere is het goed om de platen eerst in lp hoezen te doen en vervolgens in papieren draagtassen. De papieren draagtassen zijn stevig om een aantal platen te kunnen dragen en zijn online in diverse formaten te verkrijgen. De lp hoezen zullen er zeker in passen.

Waar te plaatsen

Er zijn enkele algemene regels over waar je platen moet bewaren. Bewaar ze niet in een kamer met veel vocht of rook om schimmel of onaangename geuren te voorkomen. Plaats ook geen kleine stapels muziek door je huis verspreid die stof verzamelt, of telkens weer in de weg staat van de robotstofzuiger. Jouw platen kunnen beschadigd worden en dat wil je helemaal niet. Schaf gewoon de lp hoezen aan, maak nette rekken in de woonkamer en plaats de platen daarin. Voor de extra platen die je in de bergruimte wilt plaatsen geld hetzelfde. Heb je geen rekken in de bergruimte, dan kan je de platen in papieren draagtassen bewaren. Het is veilig om jouw waardevolle platen op deze manier te bewaren.

Author: Agaat