Hoe kun je een schadeauto probleemloos verkopen?

Er mogen dan wel altijd mensen op zoek zijn naar een degelijke tweedehands wagen, de interesse in schadeauto's daarentegen is gering. Tweedehands auto's die helemaal in orde zijn, geven de koper het voordeel van onmiddellijk gebruik, wat bij een schadeauto niet het geval is. Zeker voor particulieren is een schadeauto niet waar ze naar op zoek zijn, wel integendeel. De potentiële kopers bevinden zich dan ook vooral in de autowereld zelf en die zijn niet altijd even makkelijk te vinden.

Wat is een schadeauto?

Anders dan een afbraak- of demontage auto, is een schadeauto wel nog te herstellen. Voor de eigenaar echter zijn de kosten vaak een te grote hap uit het budget en is een verkoop de logische volgende stap. Er kunnen verschillende redenen voor de schade te vinden zijn, denk maar aan slijtage of een ongeval bijvoorbeeld. Dit kan problemen opleveren om veilig te kunnen rijden of om de auto nog gekeurd te krijgen. Voor auto's die al een zekere leeftijd bereikt hebben, wegen de kosten niet meer op en is een andere auto kopen aan de orde.

Wie zijn de mogelijke kopers?

Voor schadeauto's zullen de kopers in de meeste gevallen opkopers zijn. Voor hen zijn die auto's wel nog interessant omdat ze zelf de reparaties voor hun rekening kunnen nemen of omdat ze voldoende stukken van de auto nog kunnen gebruiken om andere auto's mee te herstellen. Schadeauto's worden bovendien ook vaak ingezet voor export doeleinden.

Hoe kan een online platform je helpen?

Via de website osw.be kun je als particulier je schadeauto aanmelden om hem zo onder de aandacht te brengen van erkende bedrijven en opkopers. Vanaf het moment dat je de aanmelding hebt gedaan, komen de medewerkers van het platform in actie. De door jou verstrekte gegevens en foto's komen online te staan en zijn voor alle aangesloten bedrijven en opkopers vanaf dan zichtbaar. Binnen de 24 uur krijg je vervolgens een bericht met daarin het hoogst uitgebrachte bod en is het aan jou om te beslissen of je hier wel of niet mee akkoord gaat. Alle werk wordt dus voor jou gedaan, jij hoeft alleen wel of niet in te gaan op het bod dat je krijgt. Na goedkeuring door jou ontvang je het overeengekomen bedrag en komt de koper de schadeauto ophalen. Meer dan dat houdt een schadeauto verkopen niet in.

Author: Agaat