Een aantal tips voor een overkapping tuin

Wil je zelf een overkapping tuin maken dan kan dat. Het is helemaal niet moeilijk en je bespaart er ook nog eens heel veel geld mee. De keuze voor materiaal, de wanden en dak maken nogal wat uit voor de kosten van het plaatsen van een overkapping. Vaak is er niet al te veel nodig om een overkapping te plaatsen. Een aantal tips die je kunnen helpen om een overkapping te plaatsen.

 

Lariks Douglas hout of geïmpregneerd hout voor je overkapping?

Normaal gesproken bestaat de overkapping tuin  uit twee materialen, namelijk hout en staal. Wil je een goedkope overkapping plaatsen kies dan voor hout, te koop bij hillhout tuinhout. Naast dat dit materiaal goedkoper is dan staal staat het ook nog eens een stuk mooier. Voordelig hout is Lariks Douglas hout en geïmpregneerd hout. Overigens moet je wel opletten dat Lariks Douglas hout niet in de grond kan worden gezet. Wel kun je dit type hout zwevend monteren op betonbanden en betonpoeren. Dit zorgt voor het verlengen van de staanders. Het is wel mogelijk om geïmpregneerd hout in de grond te zetten en dat maakt het voltooien van je overkapping een stuk sneller. 

 

Plaat de overkapping aan je gevel

Het is zo dat een overkapping niet een op zichzelf staande constructie hoeft te zijn. Je kunt het ook aan je gevel vastmaken. Een aanbouw veranda is een hele goedkope oplossing. Dit scheelt je namelijk in betonpoeren en staanders ten opzichte van een vrijstaande veranda. Naast dat is een overkapping aan je gevel ook heel handig als verlenging van je keuken of woonkamer. Vooral in de zomer kun je heerlijk genieten van het warme weer uit de wind. 

 

Zorg ervoor dat je materialen hergebruikt

Ga je je tuin verbouwen dan is het zo dat je vaak materiaal overhoudt wat je nog kunt gebruiken. Zo is het mogelijk dat tegels van een vorig project nog gewoon goed te gebruiken zijn voor de vloer van je nieuwe overkapping. Je hoeft dan geen nieuwe tegels of een andere vloer aan te schaffen wat de overkapping een stuk goedkoper maakt. Later kun je er alsnog voor kiezen om een vlonder over de tegels heen te bouwen.

 

Bespaar veel geld op montagekosten

Ben je een handige doe het zelver klusser dan zijn er verschillende kant en klare bouwpakketten te koop. Bij deze pakketten zijn alle onderdelen al op maat gezaagd en is het alleen nog zaak om de onderdelen te plaatsen. Kies je voor een compleet bouwpakket dan scheelt dat enorm in montagetijd en in de kosten. 

Author: Agaat