Dingen die je ooit in je leven nodig gaat hebben

We hebben allemaal wel eens iets nodig. We begrijpen dat dit een vage uitspraak is, maar dat is dan ook precies de bedoeling. Waar het om gaat is dat je vaak weet wat je nodig hebt. Je voorziet van de meeste dingen dat je ze ooit nodig hebt, hoe dan ook. Je kunt er dan je voordeel mee doen door het eerder aanschaffen van die dingen. Dit scheelt je dan geld en tijd. Als je er eerder aan denkt, hoef je dit later niet meer te doen. Tevens kun je een mooi moment kiezen om die dingen bijvoorbeeld aan te schaffen op momenten dat ze lekker goedkoop zijn, bijvoorbeeld in de sale. In deze blog gaan we het daarom over dingen hebben die je ooit in je leven zult moeten aanschaffen, maar waar je misschien nog niet over hebt nagedacht. 

Trouwpak

Allereerst een trouwpak. Als je de vrouw of man van je leven hebt gevonden, is de kans enorm groot dat je gaat trouwen. Het is een bezegeling van jullie liefde en bovenal een hele mooie dag. Jullie staan samen even in de spotlight en hoeven dit met niemand anders te delen. Geweldig, want dat mag ook wel eens! Maar als je nu toch al weet dat je ooit gaat trouwen en misschien de vrouw of man van je leven hebt gevonden, waarom schaf je dan niet alvast een trouwpak aan? Een trouwpak kun je nu misschien lekker goedkoop in huis halen en dit scheelt je later weer. Mocht je op korte termijn willen trouwen, kun je dit ook gebruiken. Daarnaast is een trouwpak niet een specifiek type, maar vaak gewoon een mooi pak. Dat kun je dus ook gewoon dragen als je een mooi pak aan wil!

Pensioen

Oké, dit is niet iets concreets wat je kunt aanschaffen maar het zijn meerdere dingen. Iedereen wordt een dagje ouder en met pensioen gaan is voor velen op een bepaald moment onvermijdelijk. Je zult daarom een pensioen moeten opbouwen, en hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Je kunt je nu hoogstwaarschijnlijk relatief goedkoop inkopen in fondsen, aandelen, grondstoffen en dergelijke en kunt er daarom goed je voordeel mee doen. Kijk eens naar DCA (dollar cost averaging). Dit stelt je in staat geleidelijk dingen te kopen tegen een gespreide prijs. 

Author: Agaat