Ben ik wel de vader?

Zodra er geen vertrouwen is over het DNA van een kind, kan het verstandig zijn om een vaderschapstest uit te voeren. Een vaderschapstest biedt jouw de mogelijkheid om te achterhalen of het kind van jouw is of niet. Maar waar kun je eigenlijk een vaderschapstest verkrijgen?

 

Bestel jouw vaderschapstest via het internet!

Via het internet kun je tegenwoordig alles verkrijgen. Zo kun je via het internet ook een vaderschapstest verkrijgen. Wanneer je een vaderschapstest wilt uitvoeren om jezelf gerust te stellen dan kun je zelf het DNA afnemen met een wattenstaafje. Draai het wattenstaafje een aantal keer tegen de wang zodat er genoeg DNA wordt verzameld. Het afnemen van het DNA is pijnloos en zeer eenvoudig. De verdere testprocedure wordt in het laboratorium gedaan. Hier wordt er onder andere gekeken of de DNA monsters overeenkomen. 

 

Rechtsgeldige vaderschapstest

Wanneer je een rechtsgeldige vaderschapstest moet hebben, is het helaas niet mogelijk om zelf de DNA-test af te nemen. Dit dien je te laten doen door een arts of een verpleegkundige. Wanneer het DNA is afgenomen, wordt het DNA onderzocht in het laboratorium. Komt het DNA profiel niet overeen met het DNA van jullie kind? Dan betekent dit dat je niet de vader bent. Zodra er wel een match wordt gevonden dan betekent dit uiteraard dat je wel de vader bent van het kindje. 

 

Zijn beide vaderschapstesten betrouwbaar?

Beide vaderschapstesten zijn betrouwbaar. Dit komt doordat het DNA van beide testen nauwkeurig wordt onderzocht in het laboratorium. Zodra het DNA onbetrouwbaar is, wordt de test ongeldig verklaard. Houd er rekening mee dat een test onbetrouwbaar kan raken zodra de test te lang thuis blijft liggen. Daarom wordt het aangeraden om de vaderschapstest direct na gebruik op te sturen naar het laboratorium. Hierdoor wordt de kans aanzienlijk kleiner geschat dat er een verkeerde uitslag uit komt. 

 

Hoeveel betaal je voor een vaderschapstest?

Een vaderschapstest is geen kleine uitgave. Voor een vaderschapstest betaal je namelijk maar liefst €165. Voor deze €165 krijg je wel een 99% betrouwbare vaderschapstest. Dit geeft de mogelijkheid om binnen enkele weken te achterhalen of het kind van jou is of niet. Is het kindje nog niet geboren en wil jij weten of je de vader bent? Laat dan bij de 9e week van de zwangerschap een prenatale vaderschapstest uitvoeren. Voor deze test wordt het bloed van de moeder afgenomen door een arts. Houd er rekening mee dat de test minder betrouwbaar is dan de normale vaderschapstest. 

 

Author: Agaat